Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Akdeniz Meyve Sineği ile Topyekûn Mücadele” Ulusal eylem Planı çerçevesinde, Narenciye yetiştiriciliği ve ihracatı bakımından önemli paya sahip Ortaca İlçemizde bir toplantı gerçekleşti.
Gerek iç piyasada gerekse dış piyasada söz sahibi olan ülkemizde ve il genelinde, önemli tehdit unsuru olan Akdeniz Meyve Sineği ile Topyekûn Mücadele Ulusal Eylem planı çerçevesinde Ortaca İlçemizde bir toplantı gerçekleşti. Toplantıya Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Ege Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Bornova Zirai Araştırma Enstitüsünden Özge Helvacıoğlu ve Başak Çinkul, Ziraat Odası Başkanları ve üreticiler katıldı.
Ege Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak yaptığı konuşmada; “Akdeniz Meyve Sineği Zararlısına dikkat çekerek, tek çözüm yolunun kimyasal ilaçlar olmaması gerektiğini vurgulayarak, entegre mücadelenin önemine değindi. Bahçede topyekün ilaçlama, kültürel tedbirler, kitlesel tuzaklama ve bahçeye dökülen meyvelerin toplanması gibi konulara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Amacımız katkı ve kalıntı içermeyen kaliteli ürün yetiştirmek olmalı” dedi.
İl Müdürü Barış SAYLAK yaptığı konuşmada; “Bundan sonra bu toplantıları narenciye bahçelerinde yapacağız. Ben de dâhil olmak üzere, İl ve İlçe Müdürlüğümüzde çalışan tüm mesai arkadaşlarım sahada olacaklar, narenciye bahçesinde olacaklar, tarlada olacaklar, ahırda olacaklar. Bizim hedefimiz budur. 1 Marttan itibaren Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, tüm Türkiye’ye örnek olacak bu projeyi de başlatacağız. dedi.
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mesut Durmuş Bakanlığın eylem planı ile ilgili bilgi verdi. Daha sonra Bornova Zirai Araştırma Enstitüsünden Özge Helvacıoğlu ve Başak Çinkul konu ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdi. Toplantı karşılıklı bilgi alış verişinin ardından sona erdi.